IMG_2868.JPG

Mijn naam is Suroesh Jazayeri

Hi, mijn naam is Suroesh Jazayeri en ik wil mijn levensverhaal met je delen en het ontstaan van Suroesh.nl

Voordat we beginnen, is er één ding waarvan ik wil dat je dat onthoud: ik ben op een missie om waterputten te bouwen in derde wereldlanden. Het is een missie waarvoor ik door het vuur ga. Je gaat er achterkomen waarom..

Vroeger

Mijn verhaal begint in een klein dorpje in Nederland genaamd Zevenaar. Mijn alleenstaande moeder vluchtte in 1995 met mijn oudere broer en zus vanuit Iran, voor de oorlog die daar heerste. Wat een daad..

Bestand_000.jpeg

In dat zelfde jaar werd ik geboren. Veilig in een ziekenhuis in Zevenaar. Vervolgens woonde we in een flat in Arnhem. Eindelijk rust, zou je denken.

Totdat het volgende gebeurde..

Mijn oudste broer, de oudste zoon van mijn moeder, destijds 18 jaar oud, kon niet meteen met ons mee, omdat de dienstplicht riep. Jaren heeft het geduurd, voordat hij met behulp van smokkelaars naar Nederland vluchtte. Helaas kregen we een verdoofde jongen terug; een broer die leed aan schizofrenie en uiteindelijk uit het leven stapte.

Na die dag is ons leven nooit meer hetzelfde geweest. Mijn moeder moest natuurlijk herstellen van deze tragische gebeurtenis. En dat zorgde ervoor dat we op dat moment geen biologische vader & moeder meer hadden die voor ons konden zorgen.

 

Een pleeggezin

Daardoor werden mijn broer, zus en ik, tijdelijk opgevangen in een pleeggezin.

Na een aantal maanden werd duidelijk dat het voor onze ontwikkeling beter zou zijn als we langer in dit pleeggezin zouden blijven. Onze pleegouders, Anja & Fred en pleegbroer en zus Berry & Ilse konden ons de rust en veilige plek bieden die wij op dat moment nodig hadden.

Bestand_032.jpeg

13 jaar later

Een aantal maanden, werd een aantal jaar en een aantal jaar werd uiteindelijk 13 jaar. 13 jaar lang heb ik mogen doorbrengen bij Anja & Fred. In een klein dorpje in Lingewaard met slechts zo'n 2000 inwoners genaamd Haalderen.

Je zou het bijna niet geloven, maar ik ben in de tussentijd nog van de basisschool in Haalderen af gepest toen ik zo'n 8 jaar was, waardoor ik naar De Tichelaar in Gendt ben gegaan. Ook verliet ik de voetbalclub in Haalderen en ruilde ik deze in voor De Bataven in Gendt.

Hoe gek het misschien ook klinkt.. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik gepest werd, want daardoor heb ik een hele mooie tijd in Gendt op school & op de voetbalclub daar gehad. Ik had betrouwbare vrienden en samen hebben we een mooie tijd mogen beleven. Een tijd die ik voor geen goud had willen missen..

Tijd voor de volgende stap

Toen ik 18 jaar werd kreeg ik de keuze. Ik mocht kiezen of ik nog langer bleef of op mijzelf ging wonen. Ik voelde op dat moment dat het voor mij tijd was om mijn vleugels te spreiden en de 'volwassenen' wereld in te stappen. Dus dat is wat ik deed.

Al snel kwam ik via (nu één van mijn beste vrienden) in aanraking met persoonlijke ontwikkeling. Het bleek de gamechanger van mijn leven te zijn.

Op mijn 18e begon ik direct aan een business avontuur en de jaren daarna ben ik meerdere grote uitdagingen aangegaan. Sommige lukte, maar er lukte vooral veel niet. Daar maakte ik kennis met mijn onervarenheid, onzekerheid en impulsieve keuzes. Het was een héél leerzaam proces..

Tijdens deze avonturen ging ik ondertussen gewoon nog naar school..

Ik rondde mijn versnelde MBO opleiding Marketing & Communicatie af en vervolgde mijn reis op de HAN. Een hogeschool in Nijmegen. Daar volgde ik verschillende opleidingen die te maken hadden met het helpen van mensen. Maar ik merkte aan alles, dit is niet mijn manier van leren. 

 

En dus stopte ik..

Ik kan me de dag nog herinneren dat ik stopte met school. Het was een dubbel gevoel. Ik hoopte zo erg dat ik de opofferingen die mijn moeder (en pleegouders) hadden gedaan, niet zou weggooien.

Maar ik leerde zó veel waardevols door alle persoonlijke ontwikkelingsevenementen die ik in binnen én buitenland bezocht. Ik leerde door alle podcasts, boeken en ondernemers waar ik mij mee omringde. Ik leerde mezelf kennen, omdat ik de een na de andere uitdaging aan ging. Ik leerde in 1 jaar meer, dan in de 4 jaar daarvoor..

De ommekeer

Totdat ik rond mijn 20e levensjaar besloot een NLP opleiding te volgen.

Een nieuwe wereld opende voor mij. Ik leerde ontzettend veel over mijn jeugd, overtuigen, waarden, emoties en het gedrag wat ik onbewust deed. Aangezien dat zo'n 90% is op een dag waren het voor mij enorme eye-openers. Tegelijkertijd kreeg ik de tools aangereikt om andere hetzelfde te leren ontdekken en hier in te groeien. Win win.

1 week na het succesvol afronden van de opleiding vertrok ik Unleash The Power Within van Tony Robbins in London om live getraind te worden door hem 4 dagen lang. 48 uur training in 4 dagen tijd. Hoe ik dat heb ervaren? Dat is een verhaal voor later.

Maar daar werd alles héél duidelijk voor mij. Met kippenvel op mijn armen voelde ik het diep van binnen..

Ik ga al mijn levenservaring en opgedane kennis inzetten door middel van coaching en evenementen. Ik leerde uit eigen ervaring hoe ik blokkades doorbrak, met emoties om kon gaan, nieuwe gewoonten aanleerde en een betere kwaliteit van leven zou realiseren. En dat, leer ik sinds mijn allereerste evenement bijna 3 jaar geleden door aan personen die bereid zijn in zichzelf te investeren en willen groeien in hun leven.

HS-2104.jpg

Dit pad had ik nooit kunnen bewandelen zonder de mensen om mij heen. Zonder hen was ik niet de persoon die ik nu ben. Door deze ervaringen ben ik het belang van een juiste omgeving, mentoren en coaches in gaan zien.

Dus lees jij dit en ben je een persoon die het anders wilt doen en een verlangen voelt om meer vanuit je hart én op jouw voorwaarden te gaan leven.

Het begint hier: